Boeken groep 1-2

Hier vindt u boeken die geschikt zijn voor de kinderen van groep 1-2.


“De mooiste vis van de zee”
Geschreven door Marcus Pfister
Regenboog is de mooiste vis in de zee. Maar hij is trots en ijdel, en daardoor heeft hij geen enkele vriend. Pas als hij een van zijn mooie schubben weggeeft… en later nog meer… vinden ze hem aardig. En dan merkt hij dat het belangrijker is om vrienden te hebben dan de mooiste te zijn!

 

 

“Rupsje Nooitgenoeg”
Geschreven door Eric Carle
Rupsje Nooitgenoeg heeft honger. Hij eet maar door. Als alle blaadjes op zijn, begint hij aan taart, worst, snoep, fruit en chocolade. Elke dag van de week wordt hij een beetje dikker, totdat hij verschrikkelijke buikpijn krijgt. Hij bouwt een huisje om zich heen en aan het eind van de week komt hij er weer uit als een prachtige vlinder!

 

“Zuurstok is de mooiste kleur”
Geschreven door Imme Dros
Als Sofie probeert een haar beloofde zuurstok uit de kast te pakken, valt mama’s hele servies op de grond. Ze vlucht naar het tuinhuisje van oma, waar ze zich verstopt en in slaap valt. In haar droom vindt niemand haar aardig, zelfs zijzelf niet als ze groot is. Sofie wordt wakker: ze hoort haar moeder huilen omdat ze haar dochter kwijt is. Dan merkt ze dat iedereen juist heel veel van haar houdt.

 

 

Eend op de fiets“Eend op de fiets”
Geschreven door David Shannon
Op een dag krijgt eend een wild idee: hij weet zeker dat hij het soort eend is dat uitstekend op een fiets kan rijden. De andere dieren vinden hem een grote uitslover. Maar misschien is dat idee van eend toch zo gek nog niet..

 

 

 

Kikker is bang“Kikker is bang”
Geschreven door Max Velthuijs
Het was avond en Kikker was bang.
Overal hoorde hij vreemde geluiden. En bij Eend thuis was het ook al niet pluis.
Samen besloten ze door het bos naar Varkentje te rennen.
Die was voor niets bang…

 

 

Sorry!“Sorry”
Geschreven door Norbert Landa en Tim Warnes.
Beer en Konijn zijn de allerbeste vriendjes. Ze wonen in hun Beer-Konijnhuis en maken Beer-Konijneten in hun Beer-Konijnkeuken. Op een dag vinden ze iets heel moois en glimmends, en ze willen het allebei hebben. Is dit het einde van hun bijzondere vriendschap?
Een levendig, hartverwarmend verhaal vol humor en plezier.

 

 

Wij gaan op berenjacht“Wij gaan op berenjacht” / “We’re Going on a Bear Hunt”
Geschreven door Michael Rosen & Helen Oxenbury
Dit boek is er in het Nederlands en in het Engels!
Wij gaan op berenjacht.
We gaan een hele grote vangen.
Wat een prachtige dag!
Wij zijn niet bang.

 

 

Op reis met Benno en Loek“Op reis met Benno en Loek”
Geschreven door Marijke Bouwhuis en Pia Dirks
Op reis met Benno en Loek is een verhaal zonder einde: Benno en zijn paard Loek reizen de wereld rond. Met hun woonwagen komen ze steeds op bijzondere plaatsen waar Benno wel altijd zal willen blijven. Of niet? Aan de lezer de keus!