Boeken groep 5-6

Op deze pagina zijn de boeken voor kinderen van groep 5-6 te vinden. Deze boeken kunnen ze allemaal zelf lezen, maar voorlezen blijft natuurlijk leuk. Ook op deze pagina komen er regelmatig nieuwe boeken bij.


“Pudding Tarzan”
Geschreven door Ole Lund Kirkegaard
Iwan Olsen is een miezerig jongetje, het mikpunt van pesterijen, de domste van de klas en de slechtste met gymnastiek. Iedereen vindt hem een domme slappe hap en noemt hem Pudding Tarzan. Maar.. op een dag spuugt hij verder, leest hij beter, fietst hij harder en voetbalt hij slimmer dan alle andere jongens. Die dag lijkt hij de echte Tarzan wel.

 


“De koning die van buigen hield”
Geschreven door Jaap de Vries
De koning geniet zo van het buigen van al zijn onderdanen dat hij zin krijgt om zelf ook te buigen. Daar komt herrie van, want wie is nu de koning en wie de lakei? Ondertussen gaat de koningin op reis omdat ze geen aandacht krijgt van de koning en omdat ze wel eens iets anders wil zien dan achterhoofden.

 


“De Griezels”
Geschreven door Roald Dahl
Meneer en mevrouw Griezel vormen een wel heel bijzonder stel. Ze doen alles om elkaar het leven zuur te maken. Zo stoppen ze Reuze Kribbebijters in elkaars bed of dienen ze levende kronkelspaghetti op als avondeten. Ook de dieren zitten ze voortdurend in de weg. Meneer Griezel is namelijk gek op vogelpastei en al jaren droomt hij van zijn eigen grote ondersteboven apencircus. Maar dan nemen de dieren wraak. En hoe!

 

Mees Kees COV wt+corr.indd“Mees Kees, een pittig klasje”
Geschreven door Mirjam Oldenhave
Meester Kees heeft nog nooit voor de klas gestaan. De kinderen van groep 4/5 moeten hem nog een beetje leren hoe dat moet, meester zijn. En dat doen ze graag! Ze leren hem dat je best om kwart over negen je pauzeboterhammen op mag eten, als je maar op het bord schrijft dat het om een voedselproject gaat. En dat het heel handig is als ieder kind maar één rijtje sommen van de taak maakt, zodat niet iedereen hetzelfde werk zit te doen…

 

Superjuffie“Superjuffie”
Geschreven door Janneke Schotveld.
Juf Josje lijkt een heel gewone juf, maar er is iets bijzonders met haar aan de hand. Als er een dier in nood is, verandert ze in Superjuffie. Zodra ze een hap van haar krijtje neemt, krijgt ze superkrachten en schiet ze als een groene tornado door de lucht om het dier te redden.

 

 

 

Het Jungleboek“Geronimo Stilton: Het Jungleboek”
Geschreven door Joseph Rudyard Kipling
De jongemuis Mowgli wordt grootgebracht bij een roedel wolven in de jungle van het verre India. Samen met zijn vrienden uit het dierenrijk, de zwarte panter Bagheera, de wijze beer Baloe en de sluwe python Kaa, beleeft hij de spannendste avonturen. Zo wordt hij ontvoerd door de apen, die hem tot hun koning willen benoemen, en moet hij strijden tegen de heer van de jungle, de immense en machtige tijger Shere Khan.
Als Mowgli op een dag terugkeert naar de muizenwereld, wordt hij geadopteerd door de muizin Messua en haar echtgenoot, die denken dat hij hun lang verloren zoon Nathoo is. Uiteindelijk komt Mowgli voor de moeilijkste keuze van zijn leven te staan: waar hoort hij thuis, bij de muizen of bij de dieren uit de jungle?