Boeken groep 7-8

Op deze pagina vindt u de boeken die geschikt zijn voor kinderen uit groep 7-8. Er zullen binnenkort meer boeken bijkomen, dus kijk regelmatig op deze pagina.

 


“Koning van Katoren”
Geschreven door Jan Terlouw
De vrolijke oude koning van het goede land Katoren is overleden zonder een opvolger te hebben. Zes zure ministers regeren het land en beweren al zeventien jaar dat ze een nieuwe koning zoeken, maar er gebeurt niets. Dan komt de 17-jarige Stach de ministers vragen wat je moet doen om koning te worden. De ministers geven Stach zeven bijna onuitvoerbare opdrachten, waarop al velen voor hem hun krachten beproefd hebben.

“O sekoer! Help!”

Geschreven door Thea Doelwijt
De Surinaamse jongen, Martin, mag met zijn oma, die in Nederland woont, mee op vakantie in Frankrijk. Daar ontdekken zij een Surinaamse vrouw, die door haar zoon opgesloten is in haar appartement. Martin ontdekt dat dit alles te maken heeft met de diefstal van een grote diamant in Suriname.

 

 


“Meester Jaap”

Geschreven door Jacques Vriens
Meester Jaap is een echte meester maar af en toe een beetje gek.
In de klas van meester Jaap gebeurt elke dag wel iets leuks. Een wc-rollengevecht, een boerenkooldiner met kerst, of een verkleedpartij. Soms zijn er in de groep minder leuke dingen aan de hand, maar ook dan heeft meester Jaap vaak een humoristische oplossing. Een meester om van te houden dus!