Ouderinitiatief

Plantijn heeft een ouderinitiatief: een groep ouders is bezig om de segregatie van Plantijn tegen te gaan, door o.a. bij peuterspeelzalen langs te gaan, gesprekken te hebben met nieuwe ouders, andere ouders rond te leiden door de school, en door een positief beeld over Plantijn te laten zien. Plantijn mag er zijn!

Het ouderinitiatief werpt zijn vruchten af: we hebben al verschillende kinderen op de ‘witte lijst’ staan: een lijst van Nederlandse kinderen die komend schooljaar in groep 1 willen starten. Deze toekomstige ouders worden op de hoogte gehouden van de stand van zaken. Ook onze allochtone ouders vinden het fijn dat Plantijn weer een gezonde afspiegeling wordt van de maatschappij!

Wilt u zich als ouder aanmelden bij het ouderinitiatief, om zo samen met andere ouders ervoor te zorgen dat Plantijn meer leerlingen op school krijgt? Stuur dan een mailtje naar ouderinitiatief@plantijn.org. We rekenen op u!

Het Ouderinitiatief is in het ‘BiSS magazine’ te vinden! Zie hier voor het artikel!

Het NCRV programma “Altijd Wat” heeft opnames gemaakt van het Ouderinitiatief en van de school zelf. Bekijk hier het programma dat werd uitgezonden op 19 februari 2013.

Het Ouderinitiatief

Het ouderinitiatief wordt gefilmd tijdens een vergadering.